• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

RESOLVED Is it possible to Run Snippet inside img src?

arminvit

New member
Messages
3
Likes
0
Points
1
#1
Hi,

I have a snippet that contains the path to my image folder on my server:

Code:
<?php $url = site_url( '/', 'https' );echo $url; ?>
If I use the snippet on its own it does work but when I try to use it like below, it doesn't work — the img src outputs the snippet itself. How can I use a snippet in img src?

Code:
<img src="[wbcr_php_snippet id="187" title="Image Path"]images/abc.jpg" alt="abc" />
Thank you.
 

Temyk

Developer & Support
Staff member
Messages
682
Likes
32
Points
28
#2
Hello.

In the next plugin update, you can enable processing of shortcodes in snippets in the settings.
In the meantime you can do it like this:
PHP:
<img src="<?php echo do_shortcode('[wbcr_php_snippet id="187"]');?>images/abc.jpg" alt="abc" />
 

arminvit

New member
Messages
3
Likes
0
Points
1
#3
Hello.

In the next plugin update, you can enable processing of shortcodes in snippets in the settings.
In the meantime you can do it like this:
PHP:
<img src="<?php echo do_shortcode('[wbcr_php_snippet id="187"]');?>images/abc.jpg" alt="abc" />
Thanks for the reply Temyk. I forgot to mention that the snippet is placed inside a post so it won't run php code (which is why I wanted to use WS in the first place!). I used to use [insertphp] in an older website I have and I could run that old plugin but that's not the best practice.
 

Temyk

Developer & Support
Staff member
Messages
682
Likes
32
Points
28
#4
In this case, everything should work. I tried it on my site and it worked. Try this
PHP:
<img src="[wbcr_php_snippet id='187']images/abc.jpg" alt="abc" />
 

arminvit

New member
Messages
3
Likes
0
Points
1
#5
In this case, everything should work. I tried it on my site and it worked. Try this
PHP:
<img src="[wbcr_php_snippet id='187']images/abc.jpg" alt="abc" />
Ugh — I'm embarrassed! You are right, it does work. I just realized my mistake: I forgot to upload the file in the directory I was referencing. Sorry!